U bent ten prooi gevallen aan uw eigen nieuwsgierigheid, waar ik als pyschopatische maniak graag op inspeel. Ik ben namelijk gek op puzzels, raadsel en …. ontploffingen! Door de kist te openen heeft u mijn bom geactiveerd! Hahaha, laat het duivelse spel beginnen. Zijn jullie slimmer dan de puzzelmaster, de koning van de raadsels, het meesterbrein van de gein? Ik denk van niet en een mooie ontploffing ligt in het verschiet. Om jullie een kans te geven om je te bewijzen, dienen jullie 5 taken in de juiste volgorde uit te voeren binnen de tijd. Je kan het gokken, maar daarmee versnel je de brokken,  want voor elke fout krijgen jullie een straf en gaat er tijd van de klok af.

Kom je er niet helemaal uit en heb je een steuntje in de rug nodig? Klik dan hieronder op het nummertje van de puzzel die je moet oplossen en een hint zal verschijnen.

Dr. Enigma

1
Verticaal is de formule: A x B : 3 = Horizontaal is de formuler: A x B : 7 =
2
Kijk goed naar het voorbeeld, het is een kwestie van reductie
3
In de afbeelding van de man met de hoed in het boekje staan 6 groepjes van letters bij elkaar. Vul deze in in het vierkant dat licht gedrukt in de rechter bovenhoek van de pagina staat.
4
Hmmm, de symbolen komen me bekend voor. Ze lijken te bestaan uit 2 vormen die gespiegeld zijn van elkaar en daarna tegen elkaar aangeschoven.
5
Bekijk hoeveel een cirkel de andere cirkels raakt.
6
De cijfers staan in vormpjes, deze horen bij elkaar. Vorm de woorden en vertaal dan de dik gedrukte letters in het polybius vierkant. Als A de 1e letter van het alfabet is en B de 2e, lukt het jullie dan om deze puzzel op te lossen?
7
Houd je handen boven de sensoren, je moet ze een aantal seconden vasthouden tot dat de puzzel gedeactiveerd wordt. Tip, zoek iets om je handen te ondersteunen op de juiste hoogte.
8
Vertaal de code door ze te vervangen door letters van het alfabet. Let op, de woorden zijn engels.
9
Pak 3 witte en 3 zwarte damstukken of iets in die trant en speel het spel. Tel hoeveel zetten je nodig hebt. Hoeveel aartsvaders zijn er? Dit kan je eventueel opzoeken op internet. winter, herfst, lente, zomer x aarde, water, lucht en vuur.

Bekijk hierActiviteiten ook eens onze andere spellen. Van echte fysieke escaperoom tot aan onze nieuwste sensatie: Het Beleg van Eindhoven. De outdoor escaperoom, waarbij het centrum van Eindhoven je speelveld is.

Neem contact met ons op en samen regelen we een onvergetelijk uitje!

Tel. 040 340 00 39
Mail:onvergetelijk uitje!